Posts

Showing posts from March 4, 2009

İronik Börek

Image
Başlık yazarken hayli zorlandım aslında, çiğ börek tarifi idi vereceğim ama kızarmış bir böreğe neden çiğ! denildiği konusunda yorum yapamadığım için bu ismi uygun gördüm. Aslında biliyorum da iç malzemesinin çiğden konulması bu ismi almasına sebep olmuş ama ben değiştiriyorum işte. Kayınvalidemin bizdeyken (bilmeyenler için not: normalde Afyon/Dinar'da yaşıyor.) annemlerin kahvaltıya gelmesi ile ne zamandır canımızın çektiği çiğ börekle afiyetlendik... Hamuru için: 1 pk. maya(40 gr) 1 fiske tuz Aldığı kadar un Biraz su İç Malzemeleri: Az yağlı kıyma 1 orta boy rendelenmiş soğan Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber birazda kimyon Yoğurulan hamurdan küçük parçalar koparılır. Ve merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açılır. Açılan parçaların orta kısmına kıymalı karışımdan konur ve ikiye katlayıp kenarları güzelce kıvrılır. Ardından kızgın yağda kızartılır. Mümkün olduğunca sıcak servis edilir. Not: Biraz kalabalık olduğumuz için mayayı tam paket olarak kullandık, eğer siz daha az kişi