Tatlı Misafirler...
Sabahtan gelen arkadaşım Gülcihan ile çok güzel bir gün geçirdik. fotoğraflarını koyacağım. Akşam yemeğimizin.
ARMUT KÖFTELER:
Malzemeler:
8 adet küçük boy taze patlıcan
1 adet tavuk göğsü (rondodan geçirilmiş)
1 adet haşlanmış patates
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
tuz, karabiber
Küçük patlıcanlar sapları kalacak şekilde soyulur ve tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletilir.
Bu arada küçük bir tencereye sıvıyağ konulur. (bütün olarak kızartılacağı için küçük ve taze olması önemli) Patlıcanlar kızartılır ve ayrı bir yere alınıp soğumaya bırakılır.
Tavuk göğsü rondodan geçirilerek kıyma haline getirilir.Haşlanmış patates rendelenerek tavuğun içine eklenir. Bayat ekmek içi ıslatılıp sıkılır ve karışımın içine ufalanır. Yumurta, tuz ve karabiber eklenip yoğururulur.
Elimizi hafif ıslatarak karışımdan patlıcanın etrafını saracak kadar bir parça alınır sonra patlıcanın etrafına güzelce kaplanır. Bütün patlıcanlara aynı işlem uygulandıktan sonra tekrar kızartılır.
En son servisten önce arzu edilirse bir tencereye tereyağ konulur. Isınınca rendelenmiş domates ve biraz salça ile pişirilip armut köftelerin çok az altına sonra üzerine konulup fırında 10 dk kadar ısıtılır.
Afiyet olsun
Kendi yaptığım turşum. Pırasalı kolay böreğim ve kereviz salatam da soframın diğer lezzetlerinden idi...
Comments
Afiyet olsun şimdiden..
Sevgilerr
Elif Örencik ZORCAN