Tatlı Misafirler...







Sabahtan gelen arkadaşım Gülcihan ile çok güzel bir gün geçirdik. fotoğraflarını koyacağım. Akşam yemeğimizin.
















ARMUT KÖFTELER:




Malzemeler:


8 adet küçük boy taze patlıcan

1 adet tavuk göğsü (rondodan geçirilmiş)

1 adet haşlanmış patates

1 adet yumurta

2 dilim bayat ekmek içi

tuz, karabiber


Küçük patlıcanlar sapları kalacak şekilde soyulur ve tuzlu suda acısı çıkıncaya kadar bekletilir.


Bu arada küçük bir tencereye sıvıyağ konulur. (bütün olarak kızartılacağı için küçük ve taze olması önemli) Patlıcanlar kızartılır ve ayrı bir yere alınıp soğumaya bırakılır.


Tavuk göğsü rondodan geçirilerek kıyma haline getirilir.Haşlanmış patates rendelenerek tavuğun içine eklenir. Bayat ekmek içi ıslatılıp sıkılır ve karışımın içine ufalanır. Yumurta, tuz ve karabiber eklenip yoğururulur.


Elimizi hafif ıslatarak karışımdan patlıcanın etrafını saracak kadar bir parça alınır sonra patlıcanın etrafına güzelce kaplanır. Bütün patlıcanlara aynı işlem uygulandıktan sonra tekrar kızartılır.


En son servisten önce arzu edilirse bir tencereye tereyağ konulur. Isınınca rendelenmiş domates ve biraz salça ile pişirilip armut köftelerin çok az altına sonra üzerine konulup fırında 10 dk kadar ısıtılır.





Afiyet olsun










Kendi yaptığım turşum. Pırasalı kolay böreğim ve kereviz salatam da soframın diğer lezzetlerinden idi...

Comments

böcük said…
Armut köfteleri merak ettim gecenin şu saatinde :) Baya değişik bir tarif :) Kısmet olursa denerim inşallah :) Ellerinize sağlık :)
Elif Zorcan said…
Eğer gerçekten minik patlıcan bulursan harika olduğuna emin olabilirsin.
Afiyet olsun şimdiden..

Sevgilerr

Elif Örencik ZORCAN

Popular posts from this blog

şifahane

Babaanne ve Dede Yanında...

Dantelde son nokta