my baby is 3 mounts. and my toddler is 30 mounts..

Çok çok uzun zaman ardından sallanan salıncağın ninnisi eşliğinde iki uyuyan çocuk sessizliğinde yazıyorum. Kahvem olmak üzere ve kafam çok rahat şuan. Bir çok zaman olamadığı kadar hem de.

Rana Eslem hanım şuan 3 aylık; tepkilerimiz oluştu. Gülüyor hatta canı azıcık acıdığında hemen dudak büküp ağlıyor. Ağabeyinin gözünün içine bakıyor. O ne yaparsa takip ediyor. Herhalde yaramazlıklarını kendine örnek alacak...
Umumi merak konusuna geliyorum. Evet oğlum şuanda acayip kıskanıyor kardeşini. Aslında çok uysal ve genel anlamda kimseye zarar vermeyen ve hatta öpsün; öpülsün bayılan oğlum, kardeşini öpüyormuş gibi yaparak yanaklarına basınç uyguluyor. Bir yandan da öpüyor hani. Agucuk yaparken çenesine ve yanağına bastırıyor. Onu tam kucağıma aldığımda anne su içecektim diyor ve yerimden kalkamazsam sertleşiyor.

Eline geçeni yere vurmaya başladı. Sürekli ağlamaya bahane arıyor ve canhıraş seslerle bağırıyor. Ve fakat kardeşini birbaşkasının sevmesine de tahammülü yok.
Kardeşlik duygusuna alışmak hayli zaman alacak belli. Bugün bir doktor demiş ki Tv'de İlk altı ay kıskançlığın tavan yaptığı zamanmış. Ondan sonra bu duyguyu asimüle ederiz inşaallah.

Evet onun dışında neler yaptım. Yeni doğum yapmış gibi değilim bir kere. İkinciler daha kolay oluyormuş. Yavrum daha sakin. Ve kız çocukları ile erkek çocukları da çok farklıymış. İkinciyi doğurmaktan korkanlara duyurulur. Sakın korkmayın. Anneliğin oturduğu bir bebek daha kolay büyüyor.
Ehe ehe.. Ben kendi yaptıklarımdan bahsedecekken, şimdi gene olabilitelerden bahseder oldum.

Neyse boş durmadım elbet. Çok uzun zamandır hayalimde olan birşeye bir adım daha yaklaştım. Bu konuda pek ipucu veremeyeceğim zira hadsizlik etmek istemem. Ama şöyle bir şeyi netlikle ifade edebilirim ki sevgili aycı 'dan inanılmaz yardım aldım. Allah herkesin karşısına böyle sevecen ve samimi birini çıkarmaz.
Haa birde Nikken danışmanı oldum. O ne derseniz üzerine tıklayıp bilgi sahibi olabilirsiniz. Çeşitli radyasyon verici maddeler içinde cirit atıyorken ve günümüzde ilaçsız tedavinin mümkün olmadığının kanıksandığı bir dünyada yaşıyorken tam bana hitap eden bir iş oldu.
Ve Sevgili Ayça sayesinde music together ile tanıştım. Yapıncak hanımın maillere verdiği içtenlik son derece açık. Mart ayının son haftasında açılacak olan programa iki bebeğimle birlikte katılmayı planlıyoruz.
Geziyoruz, tozuytoruz çocuklarımla. Beni iki değil on iki çocuğun bile eve kapatamayacağına inanmayan kalmadı çevremde. Ne yapayım sevgili okur!
Sen oradan okuduğun kısmında benim öyle hiçbirşey yapmadan durabilen biri olduğumu düşünebilir misin?
(Ay böyle yazınca sadece birine yazıyormuşum hissi büründü ve sevdim. Special one yani....)

Kalan detayları atlamadan yazacağım söz. Çok oldu biliyorum ama reader dan herkesi takip etmeye çalıştım. İnternetsiz bir dünya düşünülemez ....
Sevgiler...

Comments

pelince said…
İşte budur !!! her şey rayına girmiş bile,gerisi kolayca gelecektir.. kıskançlık olayını ben çok yaşamadım.. her işime borayıda dahil ettim.. her işte yardımını istedim.. ama her çocuk bir değil elbette.. büyüdükçe daha kolay olucaktır .. inan iki erkek çok daha zor :)

Sevgiler yolluyorum...
Elif Zorcan said…
Pelinciğim destek için çok teşekkür. İki erkek çocuk düşünemiyorum bile Allah yardımcın olsun. Bende dahil etmeyi istiyorum ve yapıyorum da amaaaa benimki inat mı inat. Çığlıklar, kendini yere atmalar uf uf neyse canım çok teşekkürler..
Sevgiler...
leyya said…
merhabaa.çalışıyordum ayhh iki dinleniyim deyip oturdum pc başına.nası dinlenmekse bu:)yorumunu görünce bakayım bakayım bu arkadaşın bloguna diye geldiiim.iki çocuk annesi olarak pek bi nostaljik geldi okuduklarım..nostaljik derken küçüklüklerindeki sorunlar açısından yoksaaa bitmiyooor:))şimdi farklı meselelerle cebelleşiyoruz:)hep derim evliliğin de anneliğinde ne menem bişey oldugu ancak iki çocuklu olunca anlaşılıyor:)herşeye rağmen iyikide varlar değil mi.Allah heeep güzelliklerini görmek nasib etsin.

Popular posts from this blog

Dantelde son nokta

şifahane

Babaanne ve Dede Yanında...