Kitap

Bu aralar malumunuz biraz karışık günler içerisindeyim. Sebebi yeni doğum yapmış olmam ve buna alışabilmem değil. Ama oğlumun bu duruma adaptasyonu ve kendi işlerimi ve ev işlerini bu duruma uyarlama sürecimin oturmamış olmasından kaynaklanıyor.
Bende dışarı çıkamama halime evden alışveriş hali eklenince, hem de Akif Eren beyin etkinliklerine yeni soluk kazandırabilme çabama bir-iki kitapla cevap bulmaya çalıştım.
Efenim şöyle ki, birincisi Fiona Watt'ın kırt kırt kağıt isimli kitabı. 3 yaşından biraz büyük çocuklar için olacağını düşünüyorum. Daha ince çalışmalar için uygun. Akif Eren için biraz daha erken etkinlikler ama hepsi süper. O zamanın gelmesini sabırsızlıkla bekleyeceğiz...
İkincisi her anne baba adayının, annenin ve babanın evinde kesinlikle bulunması gerektiğini düşündüğüm, tıkandığınız ve sabrınızı zorladığınız noktada devreye girecek bir kitap. Ve kitap ismi, oğlumun bana en çok yönelttiği soru; "Benimle oynar mısın Anne?!" Ali Çankırılı'ya teşekkürü borç bilerek tavsiyelere sunulur..
Üçüncüsü Gülse Birsel' den Velev ki Ciddiyim. Köşe yazılarının hepsini okuyamayanlar için, ya da okusa da şöyle bir çırpıda bitsin hem de kafam boşalsın-eğleneyim diye düşünenler için ideal.
Ve başlasam da henüz okuyamadığım için yorum yapmakta zorlandığım ama güzelliğine emin olduğum Ayşenur Yazıcı'nın "Sensin Mağara Adamı" isimli kitabı. Kadın erkek ilişkilerinin konu alındığı Ademler ve Havvalar isimli programdan çıkardığı derslerden derlenmiş bir kitap. Eee konu kadın erkek ilişkisi olursa ve Ayşenur Yazıcı gibi güçlü bir zekanın kaleminden çıkmış olursa sonuç güzel olur eminim. Arada karikatürlerle süslenmiş ama kitap yanımda değil şuan karikatüristi yazamayacağım. Ben bu kitabı D&R dan aldım yılın son gününde ve sadece 4 lira! Şimdi ne kadardır bilemem ama tavsiye ederim hani.
Ne demişler "Eğitim Şart!" :)

Sıradada Mazhar Alanson'un Mazhar olmak isimli kitabı var ki, kitapçıya gittiğimde bulamamıştım. Elimdekiler biter bitmez alacağım ilk kitap. Eğer ona da başlarsam bitirme sürecim uzuyor. Olmamalı. Ay bitti.

Comments

ayci said…
kitap almayaliyim yakinda...bir an önce...hemennn
Unknown said…
Mashar Alanson'un kitabını bende merak ediyorum ...
Bir röportajını okudum ilgi çekiciydi doğrusu ..

Popular posts from this blog

Dantelde son nokta

şifahane

Babaanne ve Dede Yanında...