İronik Börek

Başlık yazarken hayli zorlandım aslında, çiğ börek tarifi idi vereceğim ama kızarmış bir böreğe neden çiğ! denildiği konusunda yorum yapamadığım için bu ismi uygun gördüm.

Aslında biliyorum da iç malzemesinin çiğden konulması bu ismi almasına sebep olmuş ama ben değiştiriyorum işte.








Kayınvalidemin bizdeyken (bilmeyenler için not: normalde Afyon/Dinar'da yaşıyor.) annemlerin kahvaltıya gelmesi ile ne zamandır canımızın çektiği çiğ börekle afiyetlendik...

Hamuru için:

1 pk. maya(40 gr)
1 fiske tuz
Aldığı kadar un
Biraz su


İç Malzemeleri:

Az yağlı kıyma
1 orta boy rendelenmiş soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber birazda kimyon

Yoğurulan hamurdan küçük parçalar koparılır. Ve merdane yardımı ile yuvarlak şekilde açılır. Açılan parçaların orta kısmına kıymalı karışımdan konur ve ikiye katlayıp kenarları güzelce kıvrılır.
Ardından kızgın yağda kızartılır. Mümkün olduğunca sıcak servis edilir.

Not: Biraz kalabalık olduğumuz için mayayı tam paket olarak kullandık, eğer siz daha az kişi iseniz instant maya da kullanabilirsiniz.
Dileyip yapanlara afiyet olsun...

Comments

pelince said…
Nefis olmuş,ellerine sağlık..

Canım Dünya Kadınlar günün kutlu olsun...

Hayırlı Kandiller Diliyorum...
BlahBlah said…
ah evet çiğ börek!

adının anlamını düşünemeyecek kadar kısa sürede mideme indirdiğim güzel varlık.
Lezzet Gemisi said…
mmmmmm... nasıl da severim. ama yanında illaki bolll köpüklü ayran isterim. :)) ellerinize sağlık canım.
böcük said…
Ciğ böreği görünce direk yumulup yediğim için ismini düşünmemiştim cidden :D Bundan sonra ben de çiğ börek demeyeceğim :p

Popular posts from this blog

Dantelde son nokta

şifahane

Babaanne ve Dede Yanında...