Ramazan öncesi son gezimiz...


Ramazan öncesi çıktığımız son gezi de cuma akşamı İzmit/Değirmendere'deki eşimin halasının evine gittik. İstanbul'da bulamadığımız çim bahçelerde Akif Eren beyin rahat rahat oynayacağını hayal ederken beyefendi çimlerden huylandı. Ellerini çime değdirecek diye ödü patladı. Deniz kenarında kumlardan da huylanmıştı zaten ama bu kadarını düşünmemiştik. Ama top oynamaktan da vazgeçemedi. Asel kardeşi(2) ile çok güzel oynadılar sonunda...




Tabii Şirini unutmamak lazım. O da bu tatlı evin köpeği. Ama ismi gayet uymuş bu taze anneye.Tam 8 bebeği olmuş şirinin daha 4 hafta önce...




Şirinin yemek yerken elimizden yiyecekleri almasından Akif Eren bey de nasibini aldı. İlkin epey korktu ama sonra alıştı oğlum bu duruma.




Burada eniştemizin arka tarafa ektiği domates salatalık cherry domateslerden topladıktan sonra keyifle İzmit ayağını bitirdik gezimizin.




Vee Adapazarı/Ali Fuat Paşa'ya gittik. Asiye-Veysel çiftinin ailelerinin evlerine gittik. Veysel'in babası Mustafa Amca ağaçlarına tek kelime ile aşık bir çiftçi. Ben bir insanın bir bitkiyi bu kadar aşkla sevebileceğini düşünmezdim.








Cumartesi akşamı bağa çıktık. İnsanın aklına

gelebilecek bütün mevsim meyvelerini bulduk ve ağaçtan koparıp yemenin zevkini çıkardık bu meyvelerin. Bağdan Ali Fuat Paşa ve Sakarya nehrinin görünümü.



Temiz havayı ciğerlerimize çektik ve o enfes meyvelerin tadını çıkardık.




Üzüm bağında ağaçların boyu Akif Eren beye göre olduğu için rahatça koparıp yiyebildi.Bu O'nu çok mutlu etti.


Armutlar da olmak üzereydi. Ve hepsi çok lezizdi.
Mustafa amcaya bize bu güzellikleri yaşama fırsatı verdiği için çok teşekkürler.Asiye ve Veysel'e de bizi davet ettikleri için teşekkürler.
Her ne kadar Akif Eren, Berre'yi deli etse de bu onların ileride çok iyi arkadaş olacakları anlamına geliyor bence.

Ramazana hazırız ve Ramazanı inşallah layığıyla yaşarız. Bu mübarek ayda tüm dualarınız kabul olsun.
Elif A. Örencik ZORCAN

Comments

Popular posts from this blog

Dantelde son nokta

şifahane

Babaanne ve Dede Yanında...