Keyifli pazar


Eskiden pazar günlerini hiç sevmezdim. Çünkü ertesi gün okul olurdu ve erken kalkmak zorunda kalırdım. Şimdi de eşim işe gideceği için biraz hoşlanmadığım olabiliyor ama birlikte güzel vakit geçirerek bunu absorbe edebiliyoruz.
Bu pazar da evde olmamızın verdiği rehavet ile ve bir değişiklik yapma arzusuyla yemek yerine börek, kurabiye ve pasta yapmayı tercih ettim. Bir nevi kendimize sürpriz yapmış oldum. Akif Eren pek hoşlanmadı benim ondan başka birşeyle ilgilenmemden ama yapacak birşey yok; dayanmalı...
Sahtekar Pastanın malzemeleri:
3,5 su bardağı süt
1 yumurta
7 yemek kaşığı şeker
125 gr (1/2 pk) margarin
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 pk bebe bisküvisi (200 gr)
Sosu için:
1 su bardağı su (süt de olur ama görünümü mat oluyor)
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
! yemek kaşığı buğday nişastası
İç malzemenin hepsini bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına getirin. Biraz ılınınca içine bisküvileri kırmadan ekleyip fazla kırılmamasına dikkat ederek karıştırın. Yuvarlak bir kaseye strech film serin ve bu karışımı dökün. Soğumaya bırakın.
Bu arada çikolata sosu da bir yerde pişirin. Hazır çikolata sos ile aynı tat oluyor. Ben bunu yapmayı tercih ediyorum.
Buz dolabında soğuyan ve homojen soğuduğundan emin olduğunuz pastayı servis tabağına ters çevirip fazla soğumamış olan sosu üzerine yayın.
Tekrar buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun...
Elif Örencik ZORCAN

Comments

böcük said…
basit bir tarife benziyor :) en azından pişirmekle falan uğraşılmıyor :)) denemek nasip olur belki :D

bu arada pazar günlerinden nefret ediyorum :p öğrenci psikolojisi galiba :D
Elif Zorcan said…
böcük'çüm tarif çok basit ama muhallebiyi pişiriyorsun bir de çikolata sosu ama göründüğünden çok leziz. Yalancıktan profiterol gibi bişi...
Afiyet olsun

Popular posts from this blog

şifahane

Babaanne ve Dede Yanında...

Dantelde son nokta